Winterbanden in someren bij Band en Velg

In Nederland hebben wij niet vaak heel strenge winters, maar het is toch heel goed om ons hier op voor te bereiden op het gebied van onze auto. Dit omdat de winter wel andere weersomstandigheden heeft. Denk aan gladheid en sneeuw. Onze banden kunnen hier niet zo goed mee omgaan, tenzij u winterbanden neemt. Deze zijn zo gemaakt dat het rubber niet hard wordt en het profiel is aangepast zodat er meer grip is. Laat winterbanden in someren bij Band en Velg

Waarom winterbanden?

Hier boven werd al even kort uitgelegd dat de banden speciaal zo gemaakt zijn dat ze beter om kunnen gaan met kou en gladheid. Het is heel belangrijk om dit te doen. Dit omdat sneeuw met een zomerband een de remweg van wel 7 meter langer heeft dan wanneer u winterbanden heeft. Dit is dus een stuk minder veilig. Kort gezegd kunnen we stellen dat we met winterbanden: meer grip hebben, veiliger zijn voor onszelf en de mede weggebruikers, een kortere remweg hebben en meer comfort hebben tijdens het rijden.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in meer informatie of in het in someren van banden? Ga dan naar de website. Hier vindt u alle informatie en de adres- en contactgegevens.

Reacties zijn gesloten.