Vlooien bij een kat; let’s talk about it

Vlooien bij een kat .. misschien niet het leukste onderwerp om over te praten. Alleen wanneer uw kat daadwerkelijk vlooien heeft is het toch fijn om te weten wat u zoal kunt doen en wat u zoal niet moet doen. Zoekdierenarts.nl voorziet u graag van adviezen en tips zodat u zo snel mogelijk met die nare vlooien kunt afrekenen. Een vlooi is een parasiet die leeft op het bloed van uw harige vriend. Voor een kat is dit erg hinderlijk. Hij krijgt er enorm veel jeuk van en blijft non-stop krabben. U herkent het vast wel als u ooit eens last heeft gehad van luizen. Daarnaast kan een vlooi ook een lintworm opleveren. Dit is alles behalve prettig want dit kan uiteindelijk resulteren in bloedarmoede. Heeft u het vermoeden dat uw kat vlooien heeft? Onderneem dan snel actie! 

Houd het huis schoon

Een erg nuttige en toepasbare tip is het schoonhouden van uw woning wanneer u kat vlooien heeft. Vlooien leggen namelijk eitjes in de vacht van uw kat en deze eitjes laten los. Zo kunnen ze door het huis verspreid worden en vervolgens weer op de vacht van uw kat springen. U begrijpt het al; zo komt u nooit van die vlooien af. Door het huis goed schoon te houden voorkomt u dit.

Ga naar de dierenarts

Voor bestrijdingsmiddeltjes kunt u naar de dierenarts of naar de dierenspeciaalzaak. Ook kunt u meer lezen op Zoekdierenarts.nl.

Reacties zijn gesloten.